Dwarsfluit.

De dwarsfluit hoort bij de familie van de houtblazers net zoals de klarinet, hobo en fagot. Vroeger was de dwarsfluit namelijk een houten fluit. Tegenwoordig is de fluit van metaal gemaakt met daaroverheen een écht zilveren laagje! Vandaar de mooie kleur en het prachtige geluid. De dwarsfluit bestaat uit 3 delen waardoor je maar een kleine koffer nodig hebt om het instrument te vervoeren. Hoewel het blazen in het begin best moeilijk is, kun je met een paar weken al je eerste liedjes spelen. Bovendien kun je met héél veel instrumenten samenspelen.

Fluitspelen kan al vanaf ong. 6 jaar. Er wordt dan begonnen op kleine kunststof fluitjes (Yamaha five). Na ongeveer een jaar kan worden overgestapt op een echte fluit (weliswaar met gebogen kopstuk) om uiteindelijk met zo’n 9 jaar op de rechte dwarsfluit te kunnen spelen. Door al deze overstapjes blijft het fluiten een enorme uitdaging. Ook volwassenen die (weer) willen beginnen zijn van harte welkom.

De lessen worden op maat aangeboden. Beginnende leerlingen krijgen wekelijks individueel of in groepjes van twee les. Zo’n 5x per jaar is er een groepslesweek waarbij iedereen naar leeftijd en niveau wordt ingedeeld. Bij de allerkleinsten krijgen de ouders zelf een aantal fluitlessen om basisvaardigheden aan te leren om zo de kinderen thuis te kunnen corrigeren en stimuleren (!). Natuurlijk bent u als ouder van harte welkom indien u één of meerdere lessen per jaar wilt bijwonen.

Leeftijd: Dit kan vanaf 9 jaar.

Instrument:
Bij onze vereniging krijgt u een instrument in bruikleen, hiervoor wordt een borg in rekening gebracht van € 50,00.

Lesgeld:
Naast de contributie om lid te zijn van muziekvereniging Onderling Genoegen Benschop betaal je € 150,00 per halfjaar aan lesgeld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat. Ook bent u van harte welkom om een keer (na afspraak) te komen kijken. Bij serieuze interesse is er ook een proefles mogelijk.

Secretariaat: Dorp 158-160, 3405 BH Benschop, tel.nr.: 06 – 27183422

Email: muziekinbenschop@hotmail.com.