Klarinet.

De klarinet is een houten blaasinstrument, dit betekent dat de buis van hout gemaakt is. Het bovenste gedeelte is het mondstuk, hier zit een riet op. Door hier op te blazen gaat het riet trillen en krijg je geluid. Door de gaten en kleppen van de klarinet te bedekken kan je verschillende tonen spelen.

De klarinet kan gebruikt worden in verschillende muziekstijlen, zoals: klassieke muziek, jazz muziek, harmonie orkesten en volksmuziek.

Soort klarinet:
Er zijn verschillende soorten klarinetten, maar degene die wij bij muziekvereniging Onderling Genoegen Benschop gebruiken is een Bes-klarinet.

Leeftijd
Als je klarinet wilt leren spelen moeten je handen groot genoeg zijn. Dit is meestal vanaf een jaar of 8. Maar dit verschilt per persoon. Voor uitleg kunt u altijd contact op nemen met de vereniging om dit uit te proberen.

Instrument:
Bij onze vereniging krijgt u een instrument in bruikleen, hiervoor wordt een borg in rekening gebracht van € 50,00.

Lesgeld:
Naast de contributie om lid te zijn van muziekvereniging Onderling Genoegen Benschop betaal je € 150,00 per halfjaar aan lesgeld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat. Ook bent u van harte welkom om een keer (na afspraak) te komen kijken. Bij serieuze interesse is er ook een proefles mogelijk.

Secretariaat: Dorp 158-160, 3405 BH Benschop, tel.nr.: 06 – 27183422

Email: muziekinbenschop@hotmail.com.