Wim Smits

Wim Smits

Wim startte zijn muzikale loopbaan toen hij 8 jaar in Utrecht. Zo was hij lid van de Utrechtse Christelijke Muziekvereniging de Bazuin uit Utrecht. Hier leerde hij de fijne kneepjes van het vak kennen, en speelde hij al gauw mee bij het tamboerkorps. Niet veel later werd hij ook slagwerker bij het harmonieorkest. Daar ging Wim na enige tijd ook de opleidingen verzorgen van het leerling tamboerkorps en gaf hij slagwerk les.

Ook was Wim begonnen met lessen te volgen op de muziekschool in Utrecht. Waar hij les kreeg van Wim Hobby, slagwerker bij het Radio Symfonie orkest, Hans van Hees, Paul van Roemburg en Hans Rooth. Laatst genoemde was dirigent van het SOMU, Symfonie Orkest Muziekschool Utrecht waar Wim ook bij zat. Dit orkest was een graag geziene gast in Utrecht zoals bijvoorbeeld bij haar jaarlijkse optredens in de Stadsschouwburg en het Muziekcentrum Vredenburg. Maar ook in het buitenland mochten ze graag optredens verzorgen. Zo heeft dit orkest een tour naar Duitsland en Oostenrijk gemaakt, vooral de optredens in Wenen vielen goed in de smaak.

Verder is Wim ook slagwerker geweest bij dweilorkest “de Hoetetoeters” uit IJsselstein. Zo waren zij te zien bij Big Brother, Wie ben Ik van RTL en deden ze mee met dweilorkestwedstrijden. Sinds 2004 is Wim instructeur bij Onderling Genoegen. Hij geeft daar op maandag en donderdag les op trommel, drumstel en slagwerkinstrumenten. Ook dirigeert hij op maandag de slagwerkgroep. Het belangrijkste voor hem is dat iedereen plezier beleefd aan het maken van muziek, waarbij leeftijd er niet toe doet.

Zijn motto is dan ook: Muziek is Emotie!

Contact